Een tocht maken op de Amsterdamse grachten is een ervaring apart. Je kunt talloze keren de hoofdstad bezoeken, maar vanuit een boot op de grachten ervaar je een totaal andere beleving. Je gaat de mensenmassa’s uit de weg, je reist eenvoudig naar de punten die je wilt bezichtigen en kunt in alle rust genieten van de architectuur van de mooie stad Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld een sloep huren in Amsterdam en met je familie, vrienden of kennissen een onvergetelijke dag beleven. Lees meer over de te bezichtigen locaties en de voordelen van een dagje varen in Amsterdam.

Huur een boot

Het is aan te raden om een grote boot te huren waar je een dag lang in kan vertoeven. Een sloepdeel is een populair gekozen boot. Geen zorgen, van te voren krijg je goede uitleg hoe je moet varen en ontvang je altijd de beste tips om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Zorg dat je van te voren een vaarroute hebt gekozen of zelf hebt samengesteld. Zo heb je een houvast waar je gedurende de dag aan kunt vasthouden en haal je het maximale uit je tijdsbestek.

Waar moet ik allemaal langs?

De grachten van Amsterdam zijn goed met elkaar verbonden. Er bestaat niet een specifieke route die je meteen moet kiezen. Je kunt ook je eigen route samenstellen, het hangt er puur vanaf welke plekken jij het liefst wilt bezichtigen. Hieronder een paar belangrijke locaties, waarvan minstens een paar in je vaarroute moeten terugkomen:

  • Anne Frank huis
  • Westerkerk
  • Rijksmuseum
  • Heineken Brouwerij
  • Koninklijk Theater Carré
  • Hermitage
  • Scheepsvaartmuseum
  • Wallen

De grachten ademen historie

De Amsterdamse grachten staan sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De grachten hebben een grote rol gespeeld in de historie van onze hoofdstad. De grachten waren aangelegd voor het importeren en exporteren van goederen. Panden langs de grachten hebben hier hun karakteristieke architectuur aan te danken. Al deze oude pakhuizen zijn nu grotendeels omgetoverd tot bedrijfspanden, winkels of woningen. Ondanks al deze vernieuwingen, zijn de grachten hetzelfde gebleven en daarmee een prachtig onderdeel van Amsterdam.

Kan ik zomaar een boot gaan besturen?

De grachten zijn toegankelijk voor iedereen. De gemeente van Amsterdam heeft echter wel een aantal regels opgesteld omtrent het varen op de grachten. Zo mogen boten zonder een speciale vergunning niet meer dan twaalf mensen aan boord hebben. Daarnaast mag je geen overlast veroorzaken, houdt dus een beetje rekening met de andere boten. Muziek aan boord? Geen probleem, maar zet de boombox niet onnodig hard. Er wordt regelmatig gecontroleerd op het water.

Mocht je liever de boot niet zelf willen besturen? Huur dan een privéchauffeur in! Je hebt in dat geval ook gelijk een gids aan boord die je meer kan vertellen over de stad en de grachten. Daarnaast heb je ook nog altijd de optie om aan boord te gaan van een toerboot waar je met grotere groepen op terecht kan.

Pin It on Pinterest