Het spelen van bordspellen is zo razend populair omdat je naast je normale gesprek ook nog eens iets aan het doen bent. Daarom is het zo gezellig. Het moet natuurlijk niet te competitief worden, het moet een beetje gezellig blijven. Bordspellen doen met het gezin is ook heel leuk en een goede manier om even quality time te spenderen. Maar welke bordspellen zijn nou het leukst om met het gezin te doen? In deze blog bespreken we het.

Dokter Bibber

Dokter Bibber is een van onze persoonlijke favorieten. Het is een spel waarbij je een patiënt genaamd Sam moeten redden. De patiënt heeft 13 kwalen in totaal en jij moet ze er zo snel mogelijk uithalen met behulp van een pincet. Daarbij mag je niet de rand raken. Het is een zenuwslopend spel en tegelijkertijd heel grappig om te doen met het gezin. Zeker een aanrader.

Monopoly

Monopoly is een tijdloze klassieker en met het gezin ook razend leuk om te doen. Monopoly zal misschien wel wat langer duren maar is erg leuk om te doen. Het is iets meer een spel waarbij het gesprek overneemt van het spel. Dat komt omdat je niet constant wat te doen hebt en er gebeurt ook niet constant wat spannends. Het is wel een stuk relaxter dan bijvoorbeeld Dokter Bibber. Monopoly blijft een aanrader in de context van het gezin. Dat komt omdat Monopoly echt een spel is waarbij iedereen wilt winnen en zal winnen.  

Carcassonne

Dit is een bekend leg spel waarbij je gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op moet bouwen met al haar wegen, steden kloosters en weiden. Het lijkt een makkelijk spel maar ondanks zijn eenvoudige spelregels heeft dit spel alsnog voldoende diepgang. Dit spel wordt geliefd onder gezinnen en vinden wij zeker dus ook een aanrader om lekker met je familie te spelen.

Pin It on Pinterest