Vakantie Italië

Vakantie in Italië

La Republica Italiana, ook wel bekend als Italië, is een republiek in het zuiden van Europa. Italië, het land van de pizza, pasta en lambrusco. Maar ook het land van de scooters, voetbal en natuurlijk niet vergeten de Paus.

gardameer in Italie

Ieder jaar steken steeds weer ontelbare zon zoekers de Alpen over op weg naar de zonovergoten stranden van de Italiaanse kuststreken. Maar ook de cultuurliefhebbers komen in Italië ruim aan bod. Denk aan steden als Rome en Florence met prachtige historische gebouwen en vele kunstschatten.

Venetië met haar, door gondola’s bevaren kanalen, prachtige paleizen en talloze bruggen is eigenlijk een verhaal apart. En dan zijn er natuurlijk nog de avonden, het favoriete dagdeel van de Italianen en zeer zeker ook het favoriete dagdeel van vele toeristen. Geen wonder dat ‘La Bella Italia’ bij velen favoriet is. Bergen, laagland, kilometerslange zandstranden en tientallen binnenmeren;geen vakantieland biedt haar bezoeker zoveel variatie als Italië. Genieten op een terrasje aan een authentiek Toscaanse dorpsplein, kunst ‘happen’ in Venetië, Rome of Florence, of watersporten op één van de Noord-Italiaanse bergmeren. Italië is een bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand, maar ook sportfanaten en natuurliefhebbers komen in het zuidelijkste puntje van Toscane volop aan hun trekken.

Vakantie Italië was last modified: by