Sirmione del Garda aan het Gardameer Italië

Sirmione del Garda aan het Gardameer Italië

Italie-gardameer-sirmione-del-garda -1-

In het hoogseizoen is het altijd heel druk in het gezellige centrum van het stadje. Niet alleen met hotelgasten van de hotels in Sirmione, maar vooral met dagjesmensen die afkomen op de bijzondere ligging en sfeervolle binnenstad met smalle steegjes vol winkeltjes en restaurants.

Het is aan te bevelen om niet met de auto, maar met de boot te komen. Vanwege het gebrek aan parkeerplaatsen laat de gemeente een shuttleboot naar het begin van het schiereiland varen, waar een grote parkeerplaats ligt.

Burcht
Bij de ingang van de stad ligt de Rocca Scaligeri, de indrukwekkende waterburcht van de Scaligeri. De vesting met al zijn kantelen en ophaalbruggen, schietgaten en valhekken is de bijna achthonderd jaar dat hij nu al bestaat redelijk ongeschonden doorgekomen. Het kasteel is omgeven door een slotgracht die in verbinding staat met het meer en binnenin zijn er twee binnenplaatsen, een binnenhaven en een vroegere gevangenis.

Vanaf de kasteelmuren heb je een prachtig uitzicht op Sirmione en het Gardameer, maar het allermooiste uitzicht kan je bewonderen na een klim van 150 treden vanaf de top van de hoogste hoektoren. Direct achter de antieke ophaalbrug vind je de kleine kerk van Sint Anna, met mooie fresco’s.

Vanaf het kasteel wijst een richtingaanwijzer je de route van de passeggiata panoramica. Deze wandeling voert je langs een aantal strandjes richting het uiterste puntje van het schiereiland waar de Grotte di Catullo, de resten van een Romeinse villa, zich bevinden. Bij de hoger gelegen olijfgaard heb je een prachtig uitzicht op het Gardameer (zie video).

Kuuroord
Sirmione del Garda is ook bekend als kuuroord. Al sinds de Romeinse tijd wordt het water uit de zwavelhoudende bronnen die in de bodem van het Gardameer ontspringen met een temperatuur van meer dan 60 graden als geneeskrachtig beschouwd. De Terme di Sirmione met een thermaal bad met een wateroppervlak van 900 m2 bevinden zich in het historisch centrum van de stad. In 2003 is het grote wellness complex Aquaria geopend.

Maria Callas
Langs de Via Catullo ligt een grote gele villa. In deze villa verbleef Maria Callas in de jaren vijftig regelmatig samen met haar man Giovanni Battista Meneghini. Ook het park voor de villa is vernoemd naar de bekende operazangeres: Parco Maria Callas. Naast de villa die nog aan Maria Callas herinnert vind je in op het Piazza Giosuè Carducci in Sirmione ook het Palazzo Maria Callas, waar regelmatig tentoonstellingen en evenementen worden georganiseerd.

Bron: www.gardameer-nu.nl/steden/1122-sirmione-gardameer.html

 

Sirmione del Garda aan het Gardameer Italië was last modified: by