Lazise

Lazise aan het Gardameer in Italië

cropped-Lazise-Gardameer-Italie.jpg

Lazise, zodra je door de poort komt ben je in één klap verkocht. Het kleine haventje met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant de oude kerk geven je direct het ultieme vakantiegevoel.

Lazise is een dorp aan het Gardameer, gelegen in de regio Veneto.  Deze plaats stamt uit de middeleeuwen en dit is goed te zien aan de ommuring en ook de kerk San Niccolò zijn overblijfselen uit die tijd. Lazise was in die tijd een belangrijke handelscentrum. Ook in die tijd  was de stad Venetië één van de belangrijkste handelssteden van Europa. Lazise profiteerde mee van deze positie van de stad op palen. In de afgelopen eeuwen was Lazise ingeslapen maar de toeristen hebben ervoor gezorgd dat Lazise weer een groot deel van de grandeur van weleer teruggewonnen heeft.

Het historisch centrum van Lazise is autovrij. De pleinen en straatjes hebben grotendeels een toeristische functie gekregen. Gezellige winkels met souvenirs, kleding, schoenen, lokale producten, ijssalons en restaurants en bars kunt u hier vinden. Lekker eten en drinken in Lazise is dan ook niet lastig. Vergeet vooral niet om bij je maaltijd een glas of fles lokale wijn te bestellen. Aan de oostelijke oevers van het Gardameer worden immers uitstekende wijnen geproduceerd.

De oude haven van Lazise is één van de bezienswaardigheden van het dorp. De San Niccolò kerk die aan de zuidkant van de haven staat stamt uit de twaalfde eeuw. In de middeleeuwse kerk bevinden zich een aantal fresco’s. Toen de kerk instortte zijn de fresco’s zwaar beschadigd. Inmiddels is een deel van de fresco’s hersteld en weer op de binnenwanden van de kerk te bewonderen.

De autovrije wandelpromenade langs het Gardameer is een tweede hoogtepunt van Lazise. De in golfpatroon aangelegde bestrating in combinatie met de mooie Italiaanse panden aan de ene kant en het meer aan de andere kant zorgen voor een mooi plaatje.

 

Lazise was last modified: by