Gardameer bezienswaardigheden

Gardameer bezienswaardigheden

Toeristische activiteiten aan het Gardameer

 

Gardaland

Gardaland werd in juli 1975 geopend en is met meer dan 2,5 miljoen bezoeker per jaar uitgegroeid tot het grootste en meest populaire attractiepark in Italië.

Attractiepark Gardaland Italie

Park Jungle Adventure

Park Jungle Adventure is een avonturenpark in San Zeno di Montagna. Voel je voor even Robin Hood, Tarzan of Indiana Jones in dit park, waar kinderen en volwassenen kunnen klimmen, klauteren, abseilen, enz. Spectaculaire routes van verschillende moeilijkheidsgraad zorgen voor genoeg uitdaging voor alle niveau’s.

Park Jungle Adventure

Caneva World

Caneva World is met 300.000 m² een van de grootste waterparken van Italië. Het park ligt vrijwel aan het Gardameer aan de zuidelijk oostkant bij Lazise. Onder de talrijke attracties vallen de “Palatuffi”, acrobatische en humoristische waterkunstsprongen van internationale atleten en de geliefde kunstschaatsshows met beroemde sporters uit de hele wereld. Na de show is de ijsbaan toegankelijk voor de bezoekers. Het is park is in twee grote thema’s opgedeeld: Aqua Paradise en Movieland. Daarnaast biedt het park nog Medieval Times Restaurant & Show, Rockstar Restaurant (All you can eat) en Night Festival.

Caneva World Gardameer Italie

Movieland studio’s

Pretpark Movieland Studios bestaat pas enkele jaren en is een mooi alternatief voor wie Gardaland al kent. Het filmpark ligt ruim drie kilometer ten noorden van Gardaland, aan dezelfde weg. Alle attracties hebben een film of televisieserie als thema. Zo is er een stuntshow die gebaseerd is op de blockbuster Rambo en een ritje in een vluchtsimulator die de filmreeks Police Academy als thema heeft. Heel spannend is Magma 2, een tocht in een off-the-road jeep door een onherbergzaam landschap met onderweg diverse water- en vuureffecten.

Movieland Studio Gardameer Italie

Parco Natura Viva

In Parco Natura Viva kan je zowel lopend, als met je eigen auto een wild avontuur beleven. In het Wildlife Park zijn veel zeldzame diersoorten vanuit de hele wereld te ontdekken. Er zijn talrijke dieren die in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Rijd zelf door de Afrikaanse Savanna en kom oog in oog te staan met leeuwen, giraffen en neushoorns.

Parco Natura Viva

Parco Grotta Cascata Varone

Ten noorden van Riva del Garda is een schitterende waterval te vinden echter die is pas zichtbaar nadat je door een grot naar boven geklommen bent. Bijzonder is dat je een bries voel vlak voordat je bij de waterval komt. Op zomerse dagen is dit een prettige bijkomstigheid. Tip: kom vroeg wat op drukke dagen is er vaak een tekort aan parkeerplaatsen.

Parco Grotta Cascata Varone Watervallen

 

Het olijfoliemuseum in Bardolino

Jaarlijks nemen tienduizenden toeristen flessen olijfolie mee naar huis! Leuk om tijdens de vakantie het olijfoliemuseum in Bardolino (Cisano) te bezoeken.

Het olijfoliemuseum in Bardolino

 

Minigolfen in Bardolino

Kom gezellig in de avond na het eten een potje minigolf spelen bij Minigolf Bardolino.

Minigolf Bardolino Gardameer Italie

 

Gardameer bezienswaardigheden was last modified: by